1 Mayıs 2014 Perşembe

1 Mayıs İçi Bayramı

Aylardır, yenilenen Taksim Meydanı üzerinden 1 mayıs muhabbetleri yapılıyordu. Malum, Taksim Meydanı artık kuru betondan ibaret. Tam bir miting alanı açıkcası.



Malum Taksim Meydanının manevi bir önemi var 1 mayıs için. Bu sebeple insanlar her 1 mayısda Taksim Meydanına çıkmak istiyorlar. Hükümet de Taksim e çıkılmaması için elinden geleni yapıyor. 1 mayısın ötesinde, gezi olaylarında da Taksim Meydanı bambaşka bir önem kazandı. Hepsi bir araya gelince 1 mayıs, Taksim Meydanı demek kitleleri daha da alevlendirebiliyor. Tüm bunlara karşılık hükümet Yenikapıyı önerdi, ki hem geniş hem kontrolü daha kolay bir alan diye.

İşçisiyle, iaderecisiyle, yöneticisiyle, emekçisiyle, herkesin bayramı 1 mayıs. Meydanlarda kutlanarak, sorunlara çareler aranması herkesin en doğal hakkı evet. Ancak 1 mayısı kutlamanın ötesinde, 1 mayıs bahanesiyle ortalığı karıştırıp provakasyonlara sebep olanların oranı da yüksek. En basiti, Okmeydanında polislere saldıranların amacının işçi bayramıyla uzaktan yakından alakası olamaz. Aynı şekilde sağda solda polisi provake eden, saldıran insanlar da hiçbir şekilde işçi bayramıyla ilgileniyor olamaz. Örnek olarak, şilide bazı eylemciler polislere saldırmışlar : http://www.59saniye.com/1-mayista-sislide-eylemciler-tarafindan-dovulen-polis-2/

Tamam ortada hükümetin yönlendirmesiyle birlikte orantısız güç uygulayan polisler var ancak bu polisler zaten sorgulamadan uzak, emri direkt olarak yerine getiren bir kitle. Sorunun kaynağı polisler değil, hem bu emri verenler, hem de böylesine sorgulamadan düşünmeden çalışmayı prensip haline getiren ergen polisler.

Herşeyden öte, olaylara mizahi yönünden bakmayı becerebilen insanlar var ki; onlar iyi ki var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder