16 Nisan 2014 Çarşamba

Vodafone Müşteri Yaklaşımı

Gsm şirketleri artık eskiye nazaran ön ödemeli paketlerle, kampanyalar ve sözleşmelerle tarife satar oldu malum. Hele ki akıllı telefon furyasıyla beraber, cep telefonları için de gsm şirketleriyle sözleşme yapar olduk.

Bu sözleşme durumlarında her zaman olduğu gibi karlı çıkan taraf gsm şirketi. Ve gizlenen detaylara baktığımızda müşteri çoğunlukla mağdur ediliyor. Her ne kadar avantajlı kampanyalar sunulsa da, en ufak bir problem de nasıl bir batağa çekildiğinizi seziyorsunuz.

Yaklaşık  7-8 ay önce cihaz kampanyalı olarak genç avantaj ekstra tarifesine 2 yıllık sözleşme yaptım. Kampanyaya dahil olmadan önce kullandığım tarife daha yüksek, hemen hemen 2 katına denk gelen bir tarifeydi. Tahhüt kapsamında, alt tarifeye geçme şansınız yok. Tarife düşümü yok ancak bir üst tarifeye geçme konusunda problem yaratabileceklerini tahmin etmemiştim açıkcası.

İşin kötü yanı, tarife değişikliğinden öte varolan ek paketleri seçme hakkı da tanımıyorlar. Yaklaşık 3 ay önce başlayan aylık 500mb internet paketi 5tl idi, artık 16tl ye veriyorlar. Buna rağmen 1gb internet de ayrı olarak 21tl ye satılıyor normalde. Ancak tahhütlü bir paketim olduğu için 21tl lik 1gb paketi kullandırmıyorlar. Böylesine saçma bir durum var ortada.

Bu sorunu vodafone müşteri hizmetleriyle paylaştığımda bana oto cevaplarından birini verdiler ve konuyu kapattılar kendilerince. Çözüm alamayınca şikayetvar.com a yazarak cevap alabileceğimi düşündüm ve yarım saat içerisinde dönüş yaptılar. 40-45 dakikalık telefon konuşmamıza rağmen hala bir çözüm üretemediler. Bu mantık hatasına hiçbir şekilde çözüm üretemediler. 

Vodafone gibi kurumsal(olduğunu düşündüğüm) bir şirketten müşteri mağduriyetini giderebilecek çözümler beklerken, sistem böyle, değişiklik yapamayız, durum bu, başka çare yok vb abuk sabuk cevaplar aldım. Sırf bu uzlaşmasız yaklaşımları, süreci yönetemeyen müşteri hizmetleri yüzünden kontratın bitmesini beklemeten hattı iptal ettireceğim. Ödemem gereken tutarı öderim ancak vodafone kaynaklı yaşayabileceğim sorunları ekarte etmiş olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder