3 Nisan 2014 Perşembe

Trafikte Insan Halleri

Şüphesiz ülke olarak en tuhaf, en şaşırtıcı tepkilerimiz trafikte geçiyor. Günün büyük bir kısmı trafikte geçince, ister istemez farklı tepkiler de verebiliyoruz.

Buna örnek olarak, otoparkın önüne park edilen bir arabanın sahibini arayan insanları izledim bugün bir süre. Aracın sahibini bulamayınca bir süre etrafa küfürler yağdırdılar. Peşinden , arabada alarm olma ihtimaline karşılık salladılar ama çabaları sonuçsuz kaldı. Kapıları zorladılar, nasıl olduysa bağajı açıp içini yokladılar. Arabayı çizme girişimleri de oldu. Cama vurdular, tekerlekleri tekmelediler. Bir insanın yapmaması gereken tüm hareketleri sergilediler. Yarım saat sonra aynı yere geldiğimde gördüm ki o araba çekilmiş.




Diğer bir örnek de, yanlış park yüzünden yoldan gelemeyen otobüsün yolcuları sayesinde gerçekleşri. Yola park edilmiş bir araba, otobüsün geçişini zorlayınca otobüs şoförü bir süre çabaladı, yine geçemeyince yolcularla birlikte aşağıya indiler. Hepberaber, yanlış park edilen aracı elbirliği ile kaldırıp kenara çektiler ve otobüs geçti. Daha pekçok olay trafikte gerçekleşebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder