5 Nisan 2014 Cumartesi

Fotoğrafçılık Kanımızda Var

Türk insanı olarak pekçok meziyet, beceri doğuştan kanımızda var. Sanırsın ki dna mıza işlenmiş. Elektrikçilik, bilgisayarcılık, tamircilik, inşaatçılık, tesisatçılık ve daha pekçok alanda uzmanız millet olarak.

Son zamanlarda uzmanlık alanlarımıza fotoğrafçılık da eklendi. Yıllar önce caddede gördüğümüz dükkanlardan ibaret olan fotoğrafçılar, artık içimizde. Akıllı telefonu ile dakikada bir fotoğraf çekip instagram vb hesaplarda paylaşmak ile başlayan furya, profesyonel fotoğraf makinalarının elden ele geçmesiyle önü alınamaz bir hale geldi.



Çoğunlukla facebook ve instagram üzerinden reklamını yapan kişiler, profesyonel fotoğrafı olduğunu belirterek teklifler alıp çekimlere gidiyor. Ciddi manada bu işin profesyonelleri de eli kolu bağlı izliyor mecbur. Günümüzün profesyonel fotoğrafçılığında olmazsa olmazları listeleyelim:

1. İnstagram hesabı
2. Facebook ve twitter hesapları
3. Facebook da adına açılmış bir sayfa, ve sayfada minimum 1000 hayran
4. Fotoğraf çekiyormuş gibi yaparak verilen pozlar
5. Eşin dostun fotoğraflarına "photography by xxx" yazdırmak. Bu fotoğraf altına fotoğrafın sahibi teşekkür edecek, fotoğrafçı da rica derim vb diyerekten reklam yapacak.
6. Gün batımında çekilecek fotoğraflar
7. Kedi, köpek, dağ bayır fotoğrafları
8. Facebook da diğer fotoğrafçıların ve fotoğraf topluluklarının sayfalarını takip edip gönderilerini paylaşmak.

Ve bunlar gibi daha pekçok olmazsa olmazları var sosyal fotoğrafçı arkadaşların. Evet, sosyal fotoğrafçı olarak niteliyorum. Çünkü pekçok kişi sosyal medyadaki hesaplarında paylaşma amacıyla çekim yapmaya başlıyor malesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder