31 Mart 2014 Pazartesi

2014 Yerel Seçimleri Ardından


30 mart yerel seçim sonuçları aradan geçen 1 güne rağmen hala netlik kazanmadı. Her ne kadar büyük oranda netleşse de, hala sonuçlanmayan sandıklar ve itirazlar mevcut. Her seçim sonrasında itirazlara alışığız elbette ancak bu seçim zamanı daha bir göze battı bu durum.

Günler öncesinde insanlar kapanan twitter üzerinden sandık başlarında toplanmak üzere örgütlendiler. Ortak amaç ise sandık başlarında yaşanabilecek herhangi bir usulsüzlüğü önlemek. Milletin kendi temsilcilerini, yaşadıkları bölgedeki iaderecileri seçecekleri seçimlerde usulsüzlük ihtimalinin olması dahi insanın içini ürpertiyor. 2014

Türkiyesinde, hala seçimlere hile karıştırılacağını düşünüyoruz, insanlar geç saatlere kadar sandık başlarında görevleri olmadığı halde oy sayıyorlar, sonuçları kayıt altına alıp sosyal medyada paylaşıyorlar. Tüm bunlar ne için? Oy pusulalarının çalınmaması, usulsüz oy kullanımı olmaması için.

Her ne kadar bu kadar titizlik gösterilse de, çoğu bölge de sandık sayımları tamamlandıktan sonra gelen itirazlar sonuçları değiştirdi. Hem de 100 oy fark atan bölgeler var. Bunu görüp de usulsüzlük olduğunu düşünmemek mümkün mü?

Umarım, bundan sonraki seçimler böyle usulsüzlüklerle, şüphelerle değil neşe, heyecan içerisinde geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder