27 Temmuz 2012 Cuma

Neden Online Alışveriş



Genelde konuşaların 2 cümlesimden birinde " zaman yok " diyoruz. Çünkü gerçekten zaman yok. İş, okul, aile vs sebeplerle hayatımızda kendimize zaman ayıramıyoruz. Bu derece dolu bir yaşantıda, 2 pantolon, bilgisayar, gömlek vs almak için tek nefes alabildiğimiz zaman dilimi olan haftasonunu harcamak ne kadar mantıklı?

Pantolon almak için alışverişe çıkıyorum diyelim, 1,5tl den git gel 3 tl yol. Tek de gidilmez, bir arkadaş çağrılır. Avm ye gitmişken yemek çay kahve içilir, 20TL diyelim. 40TL de pantolon, 63TL ye mal oluyor bir pantolon. Bir de paha biçilemeyecek 3-4 saat.

Yarım saatlik yemek molasında bir private shopping ya da markaların online mağazalarından daha uygun fiyatlara, daha kısa zaman dilimlerinde sahip olabiliyoruz. Ne gerek var koca bir haftasonunu pantolona hibe etmeye ?




Sadece bu mu, neden online alışverişi tercih etmeliyiz desek?

-Gece 02:00 da aklına takılan saati online olarak tek tıkla alabilirsin, uykuların kaçmamış olur bu sayede
-Aradığın ayakkabı modelini sokak sokak gezip aramaktansa, online mağazalardan tek tıkla bulabilirsin, akılsız başın cezasını ayaklar çekmemiş olur
-Online mağazalara özel indirimler kaçmamış olur
-Karşında küstah, satış için kendini paralayan satış temsilcileri olmaz, kafana göre, dilediğin gibi incelersin ürünleri
-Koşulsuz şartsız iade garantin olur
-Sen ürüne gitmezsin, ürün senin ayağına, masana kadar gelir
-Herhangi bir durumda tezgahtarla münakaşaya düşersin, online da satış sözleşmeleri açıktır
-Online mağazaya, ürüne dair yorumları tam satınalma aşamasında iken görüp kararını da değiştirebilirsin

bunlar ilk akla gelenler, devam etsem daha kaç satır çıkar tahmin edemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder