28 Temmuz 2012 Cumartesi

İtüsözlük iPad Uygulaması

İtüsözlük uzun zamandır iPhone ve iPad uygulamaları ile de yayınlanmaya devam ediyor. Ben de iPad uygulamasını aktif olarak kullanıyorum, incelememi de bu uygulama üzerine yapmak istedim.

iPhone/iPad uygulamasını app store dan indirebiliyoruz. Uygulamayı kullanabilmek için yazar olmamız gerekmiyor, anonim okuyucu olarak da girileri okuyabiliyoruz. Uygulamanın en güzel yanı da sözlükte yer alan reklamların çıkmaması. Direk o gün ki başlıklar çıkıyor açılış ekranında.




Normal web sürümündeki gibi bugün/dün/rast getir/kamuoyu/sevgi pınarı sekmeleri de ana ekran da mevcut. 
Başlıkların yer aldığı ana ekran sonrasında da arama kısmı var. Web sürümde en üst sekmede yer alan arama kısmı iPad sürümünde farklı bir sekme olarak yer alıyor.

Mesajlar yine farklı bir sekmede. Mesajlar/kanka listesi/yoklama/şu an sekmeleri de mevcut web sürümündeki gibi.



Şahsım sekmesi de web sürümüden farksız. Sadece girilerin hangilerinin kaç kez oylandığı görülmüyor. Sadece son oylanan girilerde yer alıyor. Yine favoriler, favori seçilenler, kaç giri olduğu gibi istatistikler de mevcut.


Girileri oylamak web sürüme göre biraz daha farklı. Girilerin altındaki simgelerden oy veremiyorsunuz, ya da aynı şekilde girilerin altıntaki simgelerle paylaşılmıyor. Girinin üzerine gelip ekrana parmağımızı sürttüğümüzde bir pencere açılıyor bu işlemler için.


Yine duruyular sekmesi de mevcut.


Uygulamaya radyoyu da eklemişler. Yayında olan dj, çalan şarkı, dinleyenler gibi bilgiler de yer alıyor yayınla birlikte.



Pekçok uygulama gibi mesaj geldiği zaman bildirim çıkıyor. Bunun ayarı da ayarlar sekmesinde. Aynı zamanda sallamayı algıla diye bir seçenek var. iPad i salladığımız zman güzellerinden bir giri geliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder